Våbenskjold tegning af professionel tegner og heraldiker Jakob i

VÅBENSKJOLD TEGNING | PROFESSIONEL TEGNER OG HERALDIKER JAKOB i


Her kan du læse om våbenskjold tegning, hvad det er, symboler og værdier. Du kan se eksempel på et våbenskjold design lavet af professionel tegner og heraldiker Jakob i. Derudover kan du læse om hvad det betyder at få tegnet sit eget personlige familie våbenskjold og hvordan det bliver til.


Hvad er en våbenskjold tegning?

Familie våbenskjold malet af heraldiker og tegner Jakob i

En våbenskjold tegning, eller et våbenskjold, er en illustration der er tegnet specifikt til en familie, organisation eller anden enhed.

Den bruges til at identificere en bestemt gruppe og udtrykker, via sine symboler, de værdier gruppen står for. I middelalderen blev våbenskjoldet blandt andet malet på riddernes skjolde og faner.

Våbenskjold traditionen går mange århundreder tilbage, og udføres af en våbenskjold tegner, herold kunstner eller heraldiker.

Hvad vil det sige at have sin egen våbenskjold tegning?

Et våbenskjold er en gammel tradition der blev, og bliver brugt, til at symbolisere en enhed, f.eks. en familie. I Danmark er der ikke mange regler vedr. våbenskjold – man kan enten arve et våbenskjold via sin slægt eller få tegnet sit eget. Man skal ikke søge om tilladelse eller anmelde sit nytegnede våbenskjold, og våbenskjold må således også både være borgerlige og adelige.

Alle kan få tegnet sit eget personlige våbenskjold

Beskyttelse | Dit våbenskjold er kun dit

Ingen andre folk må bruge dit våbenskjold – ved mindre de er i din slægt. Således må dit våbenskjold, eller elementer heraf, heller ikke direkte kopieres af andre der får tegnet våbenskjold. Beskyttelsen af dit våbenskjold ligger i de symboler der er tegnet på våbnet – og ikke i den kunstneriske udførelse

Kilder – https://rrj.dk/vaabenskjold og https://heraldik.org/

Våbenskjold design | Symboler repræsenterer jeres personlige værdier

Når jeg tegner et våbenskjold design tager jeg udgangspunkt i de værdier i vil have forbundet med jeres våbenskjold. I kommer med input i form af værdier, og jeg finder symboler herpå. I kan også selv komme med forslag til symboler.

Eksempler på symboler ved våbenskjold design

Våbenskjold design med symbol af triquetra af heraldiker Jakob i

Triquetra | Familie og sammenhold

Triquetra symbolet er et gammelt keltisk symbol, der med sin streg aldrig starter og slutter. Det symboliserer dermed familie og sammenhold for evigt.

Triquetra indgår også i symbolet den keltiske knude og er mere end 2500 år gammelt. Det menes at have keltisk oprindelse, men symbolet er også fundet i vikingekulturen.

Våbenskjold design med symbol af elefant for visdom og loyalitet

Elefant | Visdom og beskyttelse

I mit arbejde med våbenskjold design har jeg også tegnet elefanten som symbol. Elefanten er også et gammelt og meget brugt ikon og symboliserer visdom, beskyttelse, tålmodighed og loyalitet.

Våbenskjold tegning med kompas af heraldiker og kunstner Jakob i

Kompas | Rejse, håb og retning

Kompasset er også et ofte brugt symbol. Brugt ved navigation i søfart, symboliserer det naturligvis rejse. Men det kan også have en mening i form af at vælge en specifik retning i sin tilværelse eller indgyde håb.

Jakob i er våbenskjold tegner og heraldiker og bor i København

Solsikke | Symbol for skjulte handicap

Solsikken er en heliotropisk planteart, dvs. den følger, eller drejer sig, mod solen. Dette har givet den symbol status med associationer som at følge lyset og loyalitet. I moderne tid er solsikken blevet et international kendt symbol for skjulte psykiske handicap, som f.eks. ADHD eller autisme. Solsikke symbolet har jeg også tegnet i mine våbenskjolds designs.

Våbenskjold design med flag symbol af Dannebrog

Flag | Nationalitet og tilhørsforhold

Flag er ofte brugt ved våbenskjold tegning. De er enkle at afkode og flaget i sig selv er symbol for ens nationalitet eller andre tilhørsforhold.

billedkunstner tegner og illustrator Jakob i fra København

Få tegnet dit eget personlige våbenskjold af professionel tegner og heraldiker Jakob i

Som professionel tegner har jeg nu tegnet flere våbenskjold. Jeg kan hjælpe dig med at tegne et personligt våbenskjold til din familie eller organisation – der repræsenterer dine værdier.


Symboler

Jeg tegner symboler der passer til de værdier som du ønsker i dit våbenskjold. Du kan også selv foreslå symboler eller jeg kan tegne nogle helt nye symboler til dig der ikke er brugt før.

Mening

Jeg tegner våbenskjold med mening i. Mening for dem der bestiller både hvad angår de symboler vi sammen udvælger, men jeg tegner også ting rundt om våbenskjoldet der passer til værdierne.

Komposition

Når jeg laver et våbenskjold design er jeg meget omhyggelig med at lave en flot og præcis komposition – både med elementerne på selve skjoldet, men også med dem rundt om. Således laver jeg effekter og skygger så skjoldet kan fremstå helt 3D eller gammelt middelalderligt i stilen.

Det fine håndværk

Når jeg tegner et våbenskjold får du lavet det med det fineste håndværk. Du kan få tegnet våbenskjoldet som et originalt kunstværk eller kunstplakat. Så har du en smuk original, hvor der er sørget for detaljerne og hvor det overordnede finish er helt på plads. Derefter kan du få en trykklar fil og få lavet plakater fra originalen du kan dele ud til familiemedlemmer eksempelvis.

Våbenskjold pris – hvad koster det?

Hvad koster det at få lavet sit eget personlige våbenskjold til sig selv og sin familie? Det kommer lidt an på hvorledes det skal tegnes/males op, hvad det skal males på og hvor langt du er i processen om hvordan det skal se ud.

Klik herunder og læs mere.


Finder du mit blog indlæg om våbenskjold tegning interessant? Måske andre også vil vide mere…

Jeg har gjort hvad jeg kan for at fortælle simpelt og enkelt om det at få lavet en våbenskjold tegning til sin familie eller organisation. Hvordan man starter, rettigheder og symbolværdi. Hvis du tænker andre er interesserede i at vide mere om våbenskjold – så del endelig dette indlæg. Du kan også stille spørgsmål i kommentar feltet nederst.


Se flere illustrationer af Jakob i

Våbenskjold tegning af tegner og heraldiker Jakob i

Jakob har tegnet og malet mange forskellige våbenskjold – se dem ved at klikke herunder

Våbenskjold tegning og pris af heraldiker og våbenskjold tegner Jakob i

Læs om hvad det koster at få lavet sit eget våbenskjold og hvad prisen indeholder


Forside / Illustrationer / Illustrationer til bøger, tøj etc. / Våbenskjold pris

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *