Børnebogs illustration

Børnebog København
Elefant
Børnebog Milo
Meeting of styles
Børnebog Jakob i
Kænguru
previous arrow
next arrow
Slider

Udover at lave kunst arbejder jeg også som tegner. Se hér udvalg af de forskellige illustrationsopgaver jeg har lavet. I alle viste eksempler er mit arbejde målrettet børnebogs illustration, som jeg har illustreret til i forskellige sammenhænge. Som oftest er jeg blevet kontaktet af forfattere, der har ønsket at få illustreret deres fortælling, og dernæst har vi i tæt samarbejde udviklet figurerne og fortællingens billeder.


‘Leo’s First Day at the Blue School by the Sea’

En fortælling om den lille løve Leo og om hans første skoledag. Leo møder diverse udfordringer, eksempelvis driller hans store sult ham, men han bliver tilgivet og et nyt, tæt venskab opstår. Måske skoledagen viser sig at blive en rigtig god oplevelse, selvom Leo var nervøs og spændt til at starte med….

Lavet i samarbejde med forfatter Randi Jensen Cohen.

Bogen er til salg i min webshop


Børnebogs illustrationer til ‘Prinsessen og bønnestagen’

En anden opgave, jeg som tegner har løst, er historien om den lidt store prinsesse bor på et slot med sine alt-ædende forældre, kongen og dronningen. Nu er tiden dog kommet til hun skal giftes, og der mange bejlere at vælge imellem. Hun falder dog for den alt for tynde, men lattermilde Bønnestage…. En varm og sød fortælling om at mennesker er og bliver forskellige, men kan mødes i smile og grine med hinanden.

Lavet i samarbejde med forfatter Ditte Katharine Møller.

Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jakob fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned på papiret. Hans fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live

Forfatter Ditte Katharina Møller

Illustration til ‘Milo’s Verden’

Milo er en nysgerrig dreng. Til jul får han en globus af sin bedstefar, og en aften han kigger på den sker der mystiske ting. Alt imens Milo’s far er optaget af fjernsyn og computer, drejer Milo på globussen og ser alverdens lande, men globussen vokser og dyr og mennesker fra fjerne pibler frem på dens overflade. En fantasirig og lærerig fortælling om jorden og alle os på den.

Jeg har, som tegner, udviklet figuren og stilen i illustrationen sammen med forfatteren, så den passer til stemningen i bogen. Tegningen fungerer som et visuelt bidrag i led med forfatterens pitch til forlag.

Lavet i samarbejde med forfatter og musiker Stig Nyeng.


‘Max og Mie’

Tegneserien er udviklet til børnene på fritidshjemmet Børnevænget på Østerbro i København, og tager udgangspunkt i de fælles pædagogiske værdier børnene blev opdraget med.

Inspirationen til tegneserien er selve institutionen og dens mange søde børn – deres fantasi og deres lege. Serien er skabt til at lære børnene om den gode medmenneskelige adfærd, ved at læse om figurer de kan spejle sig i. Samtidig kan pædagogerne på en sjov måde forklare om hvordan man er sammen med andre mennesker. I led med tegneserien blev der udviklet plakater, huskespil, tegneark, klistermærker og vægmalerier. Dette blev en opgave hvor børnebogs illustration havde mere end bare en fortællende funktion, samtidig dannede den børnene på fritidshjemmet socialt.

Udviklet i samarbejde med personalet på Børnevænget, og i særdeleshed med musiker og pædagog Hans Grølsted, som ligeledes skriftligt bakkede serien op pædagogisk teoretisk.


Andre opgaver med illustration til børn

Nedenfor figurerer illustrationer jeg har lavet, enten på eget initiativ, eller som løsning til enkeltstående opgaver hvor jeg er blev hyret som tegner.

‘Elefantens vuggevise’

Illustration der fungerede som en grundig skitse til vægmaleri på børneværelse. Den er inspireret af børnesangen Elefantens vuggevise skrevet i 1948 af Harald Andreas Hartvig Lund.


Plakat til grafitti workshop for børn

Denne illustration blev udviklet da jeg afholdt åben grafitti workshop for børn i led med den årlige grafitti festival Meeting of Styles der afholdes i indre København ved Pumpehuset. Workshoppen blev afviklet med deltagelse af ca. 30 børn i alderen 10-15 år, dagen inden åbningen af Meeting of Styles 2017.

Workshoppen blev sponsoreret med grafittidåser fra butikken Spottet, og blev til i samarbejdet med arrangørerne af Meeting of Styles Danmark, Steffen Gray og Toke Kjer.

Læs mere om Meeting of Styles grafitti festival hér


Skal dine figurer og fortællinger gøres til virkelighed af professionel tegner?

Børnebogs illustration fanger både børn og voksne når der læses højt. Gode illustrationer føjer mere til historien og oftest sidder børnene og studerer billederne meget tæt medens der læses for dem. Dette fastholder børnene i historien.

Illustrerede figurer gør at børnene kan leve sig ind i dem og relatere dem til deres egen virkelighed. Tekst og illustrationer sammen skaber en større helhed og kan løfte hinanden og bogen op til et højere kunstnerisk niveau.

Hvis du har en fortælling du bare skal ud med, så kontakt mig endelig på mail@jakob-i.com og lad os se om vi ikke sammen kan få din historie bragt til live.

Hvad koster det at få lavet illustrationer til en børnebog? Klik herunder og beregn din pris.


Men måske du først vil vide mere om processen ved at skabe en børnebog?

Du kan læse om hvordan jeg skaber figurer, storyboards og samarbejder med forfattere ved at klikke hér


Til forsiden / Til illustration af magasiner, bøger og andet

Del siden...