Illustrationer med personlighed af freelance tegner & illustrator Jakob i

previous arrow
next arrow
Slider

Illustrationer, priser & kreativ proces

Ja – et billede siger mere en 1000 ord, men udover det rigtige motiv tilføjer en illustration signalværdi, personlighed og genkendelighed til dit projekt. Læs hér om hvordan vi samarbejder så dit blad, tekst, bog, cover eller … kan få et illustreret univers. Se hér mine tidligere projekter som professionel tegner og illustrator, og læs om priser og den kreative proces når et projekt illustreres.


Med professionelle tegninger til dit projekt får det sjæl og karisma – det får personlighed.

… Og personlighed er genkendeligt. Personlighed husker vi – og således vil din tekst, bog, plakat eller musik blive genkendt og husket med et illustreret univers omkring sig. Er du i tvivl om min stil passer til dit projekt? Du kan bestille en gratis prøvetegning. Kontakt mig på mail@jakob-i.com for bestilling.

“Hej Jakob. Jeg er ovenud tilfreds med resultatet, og virkelig glad for, at jeg spurgte dig i første omgang. Du har fanget lige præcist dén streg, jeg i første omgang håbede på (uden at kende den), og jeg glæder mig mega meget til at se Milo og co. levendegjort i flere af dine illustrationer.”

Forfatter Stig Nyeng


Illustrations Portfolio –

tidligere projekter som tegner og illustrator


‘Miljø illustrationer’

Fuglene på vores klode spiller en vigtig rolle i det globale øko system ved at bestøve blomster og planter, rydde op i naturen, passer på koralrevene og holder insekt bestanden nede.

En hyldest til den oversete Menhaden fisk. Den spiser partikler af alger, der gør dem spiselige for andre dyr også, heriblandt hvaler. Hvis Menhaden fisk ikke eksisterede ville vores have været ‘døde’ – overfyldt af alger.

Disse tegninger er lavet på eget initiativ for at hylde forskellige dyr, der spiller en central rolle i at bevare en grøn klode, og dens øko system. Der er en hyldest til den oversete fisk, Menhaden, samt til fuglelivet. Begge tegninger er skitser til efterfølgende træsnit.


Tegninger til Unique Clothes

Skitser og endelige illustrationer til tøj til Unique Clothes

Illustrationer jeg har lavet til et nystartet projekt, Unique Clothes. Illustrationer til tøj kan blive lavet på t-shirts, kasketter, sweat-shirts, muleposer… you name it. Jeg blev som illustrator og tegner kontaktet af ejeren og lavede nedenstående designs.

Via Unique Clothes kan du få en illustrator, til at tegne din idé, du beskriver bare retningslinjer for den, og så går tegneren igang. Du ender med dit helt specielle stykke tøj. Forneden kan du se nogle eksempler på mine illustrationer til tøj. Unique clothes finder du hér.


‘Pas godt godt på jorden’

‘Pas godt på jorden, min pige’

‘Pas godt på jorden, min dreng’

Disse to plakater er lavet som træsnit, og fortæller en historie til vores børn om at lære af tidligere tiders fejl, og passe godt på kloden fremover – så også deres børn kan bo hér. Det er vores ansvar som voksne at lære vores børn at være bevidste om deres handlinger for at sikre den grønne omstilling.

Plakaterne er håndtrykte. Klik og se hvordan – træsnit


‘Illustrationer inspireret af Quentin Tarantinos film’

‘Major Marquis Warren fra The hateful Eight og Lieutenant Aldo Raine og The Bear Jew fra Inglorious Basterds’

Disse to ovenstående illustrationer er blevet til på eget initiativ. Jeg har altid haft en stor kærlighed til film, og i særdeleshed film af Quentin Tarantino. Disse to illustrationer er inspireret af filmene The Hateful Eight og Inglorious Basterds.


‘Første date’

Kulkridts tegning laseret med oliemaling, og tegnet på akvarel papir.

Mand møder kvinde. I en kombination af en del rødvin samt lidt held – ender daten godt. Projekt lavet på eget initiativ.


‘Familie’

illustrator og tegner
Kulkridtstegning på akvarelpapir

Tegning lavet på eget initiativ. Far, mor og børn blandt hjemmets fire, trygge vægge. Kaffen damper og bien og blomsten sørger for næste generation.


Tegninger til Comminication Arts Illustration Annual i USA

Illustrationerne ‘Selv en superhelt har brug for en pause’ og ‘Indianer filosofi’

Jeg blev opfordret af mit amerikanske agentur, Directory of Illustration, til at deltage i konkurrencen, ‘Heads’. Her kunne man som illustrator og tegner vinde reklameplads i agenturets årlige udgivelse i den amerikanske Communication Arts illustration Annual. Jeg vandt med tegningen af mit indianerhoved.


Tegninger med temaet skilsmisse

Til venstre ses en illustration over den dag bomben falder i hjemmet og skilsmissen er en realitet. Til højre ses skilsmissen fra barnets perspektiv.

Skilsmisse er en stress situation, der rangerer som den tredje højeste stressfaktor et menneske kan komme ud for. Det er et chok for alle i familien, og betyder ændrede levevilkår på utallige nye måder for familiens medlemmer. Illustrationerne er tegnet på eget initiativ.


Bidrag til Directory of Illustration yearbook i USA

Linoleums tryk på brunt genbrugspapir.

Mit amerikanske agentur udsender årligt en bog med alle deres illustratorer til nuværende og potentielle kunder. Billedet jeg valgte at lave er et selvportræt hvor jeg er klar ved telefonen til at modtage opgaver, medens jeg maler byen med min kunst. Jeg lavede illustrationen som linoleumstryk.

Illustrationsbogen udkom i starten af 2020 og mit bidrag ses forneden. Derudover kan mit portfolio ved Directory of Illustration ses hér.


Kvinde tegninger

Begge illustrationer er lavet som linoleumstryk

Portræt tegning af en kvinde vist i to udgaver fra profil. Disse illustrationer er lavet med linoleumstryk som en del af min serie om kunsttryk. Klik og se flere kunst tryk


Illustrationer over temaet fødsel

Disse tegninger er lavet på eget initiativ, og beskriver kronologisk det at få et barn. Fra det første kys, kærestens graviditet, det lille nyfødte barn der holder med sin lille hånd om ens store finger, til at man er blevet far.


Illustrationer til bog, cover, magasin, tøj eller….

Jeg har arbejdet som freelance tegner illustrator i over 15 år og med opgaver i både England, USA og Danmark. Jeg har lavet illustrationer til musik, magasinartikler, bøger, plakater, tøj og pladecovers – så har du en opgave, vil jeg prøve at løse den så godt som jeg kan.

Udover jobbet som tegner og illustrator, arbejder jeg også som grafisk designer – hvilket betyder at jeg for eksempel godt kan lave en bog med illustrationer i og gøre den klar til tryk, eller layote en tegnet forside, så der også kommer tekst eller titel på. Det kan betyde for dig som kunde, at du ikke skal ud at finde en grafisk designer som skal sætte din bog op, bagefter du har fået lavet tegninger – jeg kan gøre det for dig i stedet.

Min kundeliste inkluderer bl.a. – Amnesty International, Amnesty in Concert, Sundhedsstyrelsen, 2nd Down, John Brown Publishing, Cambridge University Newspaper, Karamelleriet, Wallengren Theatre Management, Lucidity – Book of Dreams, Kånst Magazine, Downtown, Directory of Illustration, Communication Arts Annual og diverse forfattere.


“Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jakob fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned på papiret. Hans fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live”

Rating: 5 out of 5.

– Amino.dk

Forfatter Ditte Catharina Møller


Få lavet en gratis prøvetegning

Måske har du en tekst, bog, tegneserie eller et cover der skal illustreres, men er i tvivl om hvilken stil du gerne vil have?

Kontakt mig med din idé og lad os få en snak om det. Så kan jeg lave en prøvetegning gratis, og du kan se om det ligner noget du kan bruge.

Skriv til mail@jakob-i.com og lad mig høre hvad har på hjerte.


Sådan arbejder vi sammen om dine illustrationer

At lave en illustration til en tekst, bog eller lignede er en kreativ proces – både for mig som illustrator, men vi har også en kreativ proces sammen.

Indledende kunde og illustrator møde

Vi starter ud med at lave et indledende møde hvor jeg hører om din idé – hvad skal du have lavet, hvor mange illustrationer, tidshorisont, visuel stil og dine ønsker. Du kan se eksempler på mit tidligere arbejde, og jeg vil komme med forslag til hvordan vi løser opgaven stilmæssigt. Måske har du idéer til motiver? Måske har du allerede en af mine tegninger du godt kan lide?

Den kreative køreplan – tidshorisont, pris og rettelser

Mine kunder er ligesom alle andre mennesker vidt forskellige – nogle er meget præcise i deres idéer og andre overlader det hele til mig. På baggrund af det indledende møde fastlægger jeg en ‘kreativ køreplan’ for projektet. Heri præsenterer jeg et udkast til den kreative proces omkring din opgave – præsentation af skitser, hvornår vi snakker sammen, hvor mange rettelser osv. Af denne proces kan jeg lave et estimat på hvor lang tid det tager at tegne opgaven, og heraf pris på ilustrationer.

Jeg vil i det følgende lave et par eksempler på pris for tegninger, udfra min timepris på 180 kr. i timen. Alle priser er vejledende, og afhængig af det enkelte projekts detaljeringsgrad, farvelægnings metode og antal rettelser.

  • 1 håndtegnet illustration ca. 2.499 kr. (inkl. moms)
  • 10 håndtegnede illustrationer, svarende til mindre bogprojekt, ca. 20.000 kr. (inkl. moms)
  • 20 håndtegnede illustrationer, svarende til større bogprojekt, ca. 35.000 kr. (inkl. moms)

Det er helt normalt at man som kunde gerne vil følge med i udvikling af arbejdet undervejs, i den kreative køreplan vil fremgå hvornår vi tager kritik og rettelser af tegninger i forbindelse med at få lavet det du ønsker.

Mængden af rettelser er afhængig af dit budget og tidshorisont – pga. min erfaring ved jeg at mange rettelser ofte betyder at projektet tager ekstra lang tid, fordi jeg skal lave ting om. Vi snakker derfor om hvor meget du ønsker at være med indover.

Tegneprojektet er i gang!

Accepterer du den kreative køreplan og forløbet, laver vi en kontrakt på samarbejdet (se nedenfor ang. det praktiske). Når køreplanen er accepteret og illustrationskontrakten er underskrevet – så går jeg i gang! Nu er alt jo afhængig af den enkelte opgave – men jeg starter altid med brainstorming og blyantsskitser – heri fastlægges motiv, vinkler og stemning. Derefter tegner jeg en meget præcis skitse til den endelige illustration – og til sidst så rentegnes den med de aftale materialer. Og så modtager du det endelige værk.

Afhængigt af aftalerne om mængden af rettelser i forhold til den kreative køreplan, vil du modtage eksempler på arbejdet undervejs i processen.

Professionel tegning

Skitser til illustration til workshop for børn i flygtningelejr.

Du modtager tegningen elektronisk, men også fysisk, hvis du har fået håndtegnet din opgave. Så har du noget at sætte i ramme! Jeg sætter en stor ære i at mine kunder er tilfredse og derfor får de altid original tegningen.

Det praktiske

Som beskrevet tidligere, laver jeg en kreativ køreplan for dig, når vi laver en aftale om illustrationsarbejde, og heri indgår et prisestimat for opgaven. Vi udarbejder en kontrakt på prisestimatet og hvor mange tegninger det indebærer.

Det er både en beskyttelse for mit salær, men samtidig for dig som kunde, da jeg så er forpligtet til at levere mine tegninger til dig. I kontrakten står også beskrevet dine ophavsrettigheder. F.eks. vil jeg som tegner ikke kunne udgive din tekst efterfølgende i mit navn.


Jeg er tegner og illustrator i København, men arbejder i hele verden

Jeg er bosiddende i København, men kan tegne til hele Danmark, og ja, også til resten af verden i øvrigt. Er du indenfor køreafstand kan vi tage et møde, og ellers kan vi afholde et møde online på Skype eller via messenger.

Illustrations agentur i USA

Pt. er jeg en del af det amerikanske agentur Directory of Illustration – se mit portfolio hér. Directory of Illustration ligger i Californien, og promoverer illustration og kunst primært i USA, men også i resten af verden.

Tidligere har jeg også været en del af det engelske agentur Hire An Illustrator. Jeg er uddannet tegner og illustrator på den engelske kunstskole University of The Arts i London.

Hvis du har en idé eller en opgave du skal have illustreret, til f.eks. et magasin, bog, tegneserie, musik eller andet, så skal du være velkommen til at kontakte mig. Så snakker vi om din opgave, om stilen og om idéerne sammen.

Kontakt mig på mail@jakob-i.com eller på 2274 0641 så laver vi et møde hvor jeg kan høre mere om dine ideer.

Du kan også bestille en gratis prøvetegning


Jeg glemte at fortælle…

Børnebogs illustration

… jeg tegner også børnebøger. Klik og se mere –

Børnebogs illustrator

… Og vil du se hvordan en børnebog bliver til?


Forside / Illustration / Børnebogs illustration


Summary
Illustration
Service Type
Illustration
Provider Name
Jakob i Kunst,
Sønderkær 52 B,Hvidovre,Danmark-2650,
Telephone No.22740641
Area
Danmark
Description
Portfolio for freelance tegner og illustrator Jakob i. Eksempler på tegninger fra forskellige projekter samt information om samarbejdsvilkår mellem kunde og illustrator. Se kontakt til illustrator samt priser for tegninger
Del siden...