BØRNEBOGSILLUSTRATIONER AF TEGNER JAKOB i

På siden hér kan du se et udvalg af mine tidligere børnebogsillustrationer. Du kan læse om tid og pris på tegninger eller klikke videre og finde prisen på netop dit børnebogsprojekt. Du kan også læse om hvordan man kommer videre efter tegningerne og får realiseret drømmen om sin helt egen børnebog. Som børnebogsillustrator rådgiver jeg forfattere om processen.


Se udvalg af børnebogsillustrationer

Se mit portfolio af de professionelle illustrationer jeg tidligere har lavet

Tegneserie tegner Jakob i illustrerer tegneserier

Hvordan får man lavet børnebogs tegninger?

Læs om processen ved at få lavet tegninger til børnebøger

Hvad koster børnebogsillustrationer?

Du kan selv være med til at bestemme prisen på dine illustrationer

“Som børnebogsillustrator respekterer jeg at din fortælling er din kunst, dit lille barn. Jeg gør mit bedste for at lytte til dig, så vi får skabt de bedste børnebogsillustrationer til dit projekt”

– Illustrator Jakob i

Bestil prøve illustration til din historie

Børnebogs illustration af løven Leo fra børnebog tegnet af Jakob i

Du har måske allerede en fortælling eller en idé der er klar til at blive illustreret?

Lad mig prøve at ramme stilen du kan lide.

Prøveillustrationen er uforpligtende – kan du ikke lide den kan vi stoppe børnebogs projektet.

Portfolio med børnebogsillustrationer

Tidligere projekter med illustrationer til børn

Herunder kan du se alle mine børnebogsillustrationer, tegneserier til børn og plakater. Her er også mindre projekter samt prøvetegninger.


Børnebogen ‘Leo’s First Day at the Blue School by the Sea’

En fortælling om den lille løve Leo og om hans første skoledag. Leo møder diverse udfordringer, eksempelvis driller hans store sult ham, men han bliver tilgivet og et nyt, tæt venskab opstår. Måske skoledagen viser sig at blive en rigtig god oplevelse, selvom Leo var nervøs og spændt til at starte med….

Lavet i samarbejde med børnebogs forfatter Randi Jensen Cohen.

Børnebogen er til salg i min webshop

Børnebogsillustrationer Jakob i

Leo’s First Day at The Blue School by The Sea

225,00 kr.

Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Han fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned på papiret. Jakobs fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live

– Børnebogsforfatter, Ditte Katharina Møller

Illustration til Ali Taran

Ali havde en idé om at lave en børnebog med figurer og historier fra hans familie. Bogen skulle være en gave til hans kone. 

Mange af historierne omhandlede deres datter Roomana. På denne illustration bliver Roomana fulgt i skole af sin bedstefar Aba Jii. Da Roomana senere bliver spurgt om hun er nervøs ved selv at gå i skole svarer ‘nej, for jeg ved i mit hjerte at Abba Jii altid er med mig”.

En sød, rørende og personlig fortælling. 


Børnebogsillustrationer til ‘Prinsessen og bønnestagen’

En anden opgave, jeg som tegner har løst, er historien om den lidt store prinsesse bor på et slot med sine alt-ædende forældre, kongen og dronningen. Nu er tiden dog kommet til hun skal giftes, og der mange bejlere at vælge imellem. Hun falder dog for den alt for tynde, men lattermilde Bønnestage…. En varm og sød fortælling om at mennesker er og bliver forskellige, men kan mødes i smilet og grine med hinanden.

Lavet i samarbejde med forfatter Ditte Katharine Møller


Illustration til ‘Milo’s Verden’

Milo er en nysgerrig dreng. Til jul får han en globus af sin bedstefar, og en aften han kigger på den sker der mystiske ting. Alt imens Milo’s far er optaget af fjernsyn og computer, drejer Milo på globussen og ser alverdens lande, men globussen vokser og dyr og mennesker fra fjerne pibler frem på dens overflade. En fantasirig og lærerig fortælling om jorden og alle os på den.

Jeg har, som børnebogsillustrator, udviklet figuren og stilen i illustrationen sammen med forfatteren, så den passer til stemningen i bogen. Tegningen fungerer som et visuelt bidrag i led med forfatterens pitch til forlag.

Lavet i samarbejde med forfatter og musiker Stig Nyeng.


Børnebogsillustrationer til fortællingen om Hannibal og Ellinor

Til børnebogen om de to søde, sjove og frække børnehavebørn, Hannibal og Ellinor, har jeg tegnet børnebogs illustrationer. Historien omhandler deres liv sammen i børnehaven som rigtigt gode venner – og i denne fortælling vil Hannibal være mor. Han klæder sig ud som en kvinde, taler som sin mor og giver sågar Ellinor ble på. En ligefrem, naturlig og befriende politisk ukorrekt fortælling lavet helt inde fra børnenes egen verden.

Jeg ønskede med denne bog at tilføje nogle sjove og søde figurer, men tegnede dem med et håndlavet udtryk, der giver personlighed, struktur og genkendelighed.

Lavet i samarbejde med forfatter Vivi Lange.


Børnebogsillustrationer til tegneserien ‘Max og Mie’

Tegneserien er udviklet til børnene på fritidshjemmet Børnevænget på Østerbro i København, og tager udgangspunkt i de fælles pædagogiske værdier børnene blev opdraget med.

Inspirationen til tegneserien er selve institutionen og dens mange søde børn – deres fantasi og deres lege. Serien er skabt til at lære børnene om den gode medmenneskelige adfærd, ved at læse om figurer de kan spejle sig i. Samtidig kan pædagogerne på en sjov måde forklare om hvordan man er sammen med andre mennesker.

Plakat til tegneserien ‘Max og Mie’

I led med tegneserien blev der udviklet plakater, huskespil, tegneark, klistermærker og vægmalerier. Dette blev en opgave hvor børnebogs illustration havde mere end bare en fortællende funktion, samtidig dannede den børnene på fritidshjemmet socialt.

Udviklet i samarbejde med personalet på Børnevænget, og i særdeleshed med musiker og pædagog Hans Grølsted, som ligeledes skriftligt bakkede serien op pædagogisk teoretisk.


Andre opgaver med illustrationer til børn

Nedenfor figurerer illustrationer jeg har lavet, enten på eget initiativ, eller som løsning til enkeltstående opgaver hvor jeg er blev hyret som illustrator.


Illustration til vægmaleri på skole

Skitsetegning til maleri på skolen Ordblinde Instituttet i Skovlunde. Drengen er ordblind men bekæmper og vinder over sin indre dæmon, tyren. Til sidst står han som sejrsherre, og således var tyren slet ikke farlig – den var bare en ballon. Illustration og maleri skal motivere ordblinde børn til at finde styrken i sig selv.


Characterdesign af mindre børnefigur

Characterdesign til privat kunde. Fire forskellige figurer udviklet i samarbejde med kunden. Opgaven var at skabe forskellige figurer der illustrerer søde, mindre børn. Jeg kom med nogle forslag der blev udviklet med feedback og input fra kunden. 


Illustration og vægmaleri til ‘Elefantens Vuggevise’

Illustration der fungerede som en grundig skitse til vægmaleri på børneværelse. Den er inspireret af børnesangen Elefantens vuggevise skrevet i 1948 af Harald Andreas Hartvig Lund.

Jeg malede senere vægmaleriet til min datter på hendes værelse.


Plakat til graffiti workshop for børn


Denne illustration blev udviklet da jeg afholdt åben grafitti workshop for børn i led med den årlige grafitti festival Meeting of Styles der afholdes i indre København ved Pumpehuset. Workshoppen blev afviklet med deltagelse af ca. 30 børn i alderen 10-15 år, dagen inden åbningen af Meeting of Styles 2017.

Workshoppen blev sponsoreret med grafittidåser fra butikken Spottet, og blev til i samarbejdet med arrangørerne af Meeting of Styles Danmark.

Læs mere om Meeting of Styles grafitti festival hér eller læs om mine graffitiworkshops hér

Graffiti plakat til Meeting of Styles workshop


Tid og pris for børnebogsillustrationer

Tid

En børnebog kan have alt imellem 6-30 illustrationer. Med andre ord, det er meget svært at sige hvor lang tid den tager at lave. Men regn med ca. 3-4 uger for en lille børnebog, og 2-3 måneder for det helt store projekt.

Eksempel på arbejdstid

En opgave med 12 illustrationer til en børnebog tager ca. 2 måneder, inkl. møder, kritik og rettelser. Udaf denne periode arbejder jeg ca. en måned, men der går tid med at svare hinanden og udveksle tanker og feedback.

Pris

Prisen på illustrationer for en børnebog hænger sammen med tidsforbruget. Igen kan det varierere mellem et mindre budget til et meget større budget

Du kan selv være med til at bestemme prisen

Illustrationer kan variere meget i tid og pris. En tegning med tre figurer tager tre gange så lang tid som en tegning med en figur.

Derfor kan man selv være med til at bestemme prisen, ment på den måde at man kan ændre sine ønsker til tegninger efter ens budget. Man kan få tegnet færre elementer i sine baggrunde f.eks. eller slå nogle illustrationer sammen, så der skal laves lidt færre tegninger.

Kontakt mig og hør mere.

Men hvad koster lige præcis dine børnebogsillustrationer?

Vil du gerne spare på dine børnebogs illustrationer?

Der er flere måder hvorpå du kan skære dit illustrationsprojekt ned i pris. Jeg har samarbejdet med flere forfattere gennem tiden, og har på denne baggrund skrevet en lille guide til hvad man kan gøre

Hvordan får man lavet børnebogsillustrationer?

Hvordan bliver ens tekst illustreret? Hvilken stil skal jeg have? Hvor mange illustrationer skal jeg have lavet? Hvordan skal jeg udgive min børnebog?

Det er alt sammen spørgsmål der fylder meget når man har skrevet en fortælling der skal illustreres. Den grundlæggende kreative proces kan du se forneden

Proces ved illustrationsarbejde

I korte træk laver man børnebogsillustrationer på nedenstående måde. Er du interesseret i at læse nærmere så tryk på knappen ved siden af.

  • Gratis opstartsmøde
  • Gratis prøve illustration
  • Figurdesign og endelig stil
  • Storyboard
  • Tegning med blyant af endelige illustrationer
  • Farvelægning
  • Scanning og forsendelse af illustrationer

Sådan blev Randi børnebogsforfatter

Børnebogsforfatter Randi Jensen Cohen

Børnebogsforfatter Randi Jensen Cohen

Randi havde en historie der kunne være vigtig at fortælle til alle børn og deres forældre. Nemlig historien om den første skoledag. 

Men hvem skulle tegne den? Hvor skulle den trykkes? Hvordan skulle den sælges?

Læs hvordan Randi gjorde og hvorledes hun fik succes som børnebogsforfatter.

Kontakt

Har du en idé til børnebogsillustrationer du vil snakke om? Skal jeg læse din fortælling? Eller ønsker du at bestille en gratis prøveillustration?

Send mig en mail på og fortæl mig om din idé.

Spørgsmål, idéer eller andet? Kontakt mig på mail@jakob-i.com

Børnebogs illustrator Jakob i

Børnebogsillustrator Jakob i


Hov… du kan jo også…

Børnebogsillustrationer Milo

… se hvordan man laver børnebogsillustrationer

Tegneserie tegner Jakob i illustrerer tegneserier

… beregne hvad børnebogsillustrationer koster


Forside / Flere tegninger / Sådan laver man børnebogsillustrationer / Beregn pris