BØRNEBOGSILLUSTRATIONER - JAKOB i

På siden hér kan du se et udvalg af mine tidligere børnebogsillustrationer. Du kan læse om tid og pris på tegninger eller klikke videre og finde prisen på netop dit børnebogsprojekt. Du kan også læse om hvordan man kommer videre efter tegningerne og får realiseret drømmen om sin helt egen børnebog. Som børnebogsillustrator rådgiver jeg forfattere om processen.

Se udvalg af børnebogsillustrationer

Børnebogsillustrationer Milo

Se mit portfolio af de professionelle illustrationer jeg tidligere har lavet til kunder

Hvordan får man lavet tegningerne?

Børnebogsillustrator tegneserie

Læs om processen ved at få lavet tegninger til børnebøger

Hvad koster børnebogsillustrationer?

Illustrationer til børn pige

Du kan selv være med til at bestemme prisen på dine illustrationer

Børnebogs illustrator Jakob i

Illustrator Jakob i

"Som børnebogsillustrator respekterer jeg at din fortælling er din kunst, dit lille barn. Jeg gør mit bedste for at lytte til dig, så vi får skabt de bedste børnebogsillustrationer til dit projekt"

- Børnebogsillustrator, Jakob i

Få gratis illustration til din fortælling

Du har måske allerede en fortælling eller en idé klar til at blive illustreret?

Lad mig prøve at ramme stilen du kan lide. Og kan du ikke lide den – så betaler du ikke.

Portfolio med børnebogsillustrationer

Tidligere projekter med illustrationer til børn

Herunder kan du se alle mine børnebogsillustrationer, tegneserier til børn og plakater. Her er også mindre projekter samt prøvetegninger.

Børnebogen 'Leo's First Day at the Blue School by the Sea'

Billede af bog børnebogsforside
Afspil video

En fortælling om den lille løve Leo og om hans første skoledag. Leo møder diverse udfordringer, eksempelvis driller hans store sult ham, men han bliver tilgivet og et nyt, tæt venskab opstår. Måske skoledagen viser sig at blive en rigtig god oplevelse, selvom Leo var nervøs og spændt til at starte med….

 

Lavet i samarbejde med børnebogs forfatter Randi Jensen Cohen.

Børnebogen er til salg i min webshop

Billede af bog børnebogsforside

‘Leo’s First Day at The Blue School by The Sea’

225 kr. (inkl. moms)

Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jakob fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned på papiret. Hans fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live

- Forfatter Ditte Katharina Møller

Illustration til Ali Taran

Ali havde en idé om at lave en børnebog med figurer og historier fra hans familie. Bogen skulle være en gave til hans kone. 

Mange af historierne omhandlede deres datter Roomana. På denne illustration bliver Roomana fulgt i skole af sin bedstefar Aba Jii. Da Roomana senere bliver spurgt om hun er nervøs ved selv at gå i skole svarer ‘nej, for jeg ved i mit hjerte at Abba Jii altid er med mig”.

En sød, rørende og personlig fortælling. 

Børnebogsillustrationer til 'Prinsessen og bønnestagen'

En anden opgave, jeg som tegner har løst, er historien om den lidt store prinsesse bor på et slot med sine alt-ædende forældre, kongen og dronningen. Nu er tiden dog kommet til hun skal giftes, og der mange bejlere at vælge imellem. Hun falder dog for den alt for tynde, men lattermilde Bønnestage…. En varm og sød fortælling om at mennesker er og bliver forskellige, men kan mødes i smilet og grine med hinanden.

 

Lavet i samarbejde med forfatter Ditte Katharine Møller

Milo er en nysgerrig dreng. Til jul får han en globus af sin bedstefar, og en aften han kigger på den sker der mystiske ting. Alt imens Milo’s far er optaget af fjernsyn og computer, drejer Milo på globussen og ser alverdens lande, men globussen vokser og dyr og mennesker fra fjerne pibler frem på dens overflade. En fantasirig og lærerig fortælling om jorden og alle os på den.

Jeg har, som børnebogsillustrator, udviklet figuren og stilen i illustrationen sammen med forfatteren, så den passer til stemningen i bogen. Tegningen fungerer som et visuelt bidrag i led med forfatterens pitch til forlag.

Lavet i samarbejde med forfatter og musiker Stig Nyeng.

Børnebogsillustrationer til tegneserien 'Max og Mie'

Tegneserien er udviklet til børnene på fritidshjemmet Børnevænget på Østerbro i København, og tager udgangspunkt i de fælles pædagogiske værdier børnene blev opdraget med.

Inspirationen til tegneserien er selve institutionen og dens mange søde børn – deres fantasi og deres lege. Serien er skabt til at lære børnene om den gode medmenneskelige adfærd, ved at læse om figurer de kan spejle sig i. Samtidig kan pædagogerne på en sjov måde forklare om hvordan man er sammen med andre mennesker.

I led med tegneserien blev der udviklet plakater, huskespil, tegneark, klistermærker og vægmalerier. Dette blev en opgave hvor børnebogs illustration havde mere end bare en fortællende funktion, samtidig dannede den børnene på fritidshjemmet socialt.

Udviklet i samarbejde med personalet på Børnevænget, og i særdeleshed med musiker og pædagog Hans Grølsted, som ligeledes skriftligt bakkede serien op pædagogisk teoretisk.

Andre opgaver med illustrationer til børn

Nedenfor figurerer illustrationer jeg har lavet, enten på eget initiativ, eller som løsning til enkeltstående opgaver hvor jeg er blev hyret som illustrator.

Illustration til vægmaleri på skole

Skitsetegning til maleri på skolen Ordblinde Instituttet i Skovlunde. Drengen er ordblind men bekæmper og vinder over sin indre dæmon, tyren. Til sidst står han som sejrsherre, og således var tyren slet ikke farlig – den var bare en ballon. Illustration og maleri skal motivere ordblinde børn til at finde styrken i sig selv.

Characterdesign af mindre børnefigur

Characterdesign til privat kunde. Fire forskellige figurer udviklet i samarbejde med kunden. Opgaven var at skabe forskellige figurer der illustrerer søde, mindre børn. Jeg kom med nogle forslag der blev udviklet med feedback og input fra kunden. 

Illustration til 'Elefantens Vuggevise'

Illustration der fungerede som en grundig skitse til vægmaleri på børneværelse. Den er inspireret af børnesangen Elefantens vuggevise skrevet i 1948 af Harald Andreas Hartvig Lund.

Jeg malede senere vægmaleriet til min datter på hendes værelse.

Plakat til graffiti workshop for børn

Denne illustration blev udviklet da jeg afholdt åben grafitti workshop for børn i led med den årlige grafitti festival Meeting of Styles der afholdes i indre København ved Pumpehuset. Workshoppen blev afviklet med deltagelse af ca. 30 børn i alderen 10-15 år, dagen inden åbningen af Meeting of Styles 2017.

Workshoppen blev sponsoreret med grafittidåser fra butikken Spottet, og blev til i samarbejdet med arrangørerne af Meeting of Styles Danmark.

Læs mere om Meeting of Styles grafitti festival hér eller læs om mine graffitiworkshops hér

Graffiti plakat til Meeting of Styles workshop

Tid og pris for børnebogsillustrationer

Tid

En børnebog kan have alt imellem 6-30 illustrationer. Med andre ord, det er meget svært at sige hvor lang tid den tager at lave. Men regn med ca. 3-4 uger for en lille børnebog, og 2-3 måneder for det helt store projekt.

Eksempel på arbejdstid

En opgave med 12 illustrationer til en børnebog tager ca. 2 måneder, inkl. møder, kritik og rettelser. Udaf denne periode arbejder jeg ca. en måned, men der går tid med at svare hinanden og udveksle tanker og feedback.

Pris

Prisen på illustrationer for en børnebog hænger sammen med tidsforbruget. Igen kan det varierere mellem et mindre budget til et meget større budget.

Du kan selv være med til at bestemme prisen

Illustrationer kan også variere meget i tid og pris. En tegning med tre figurer tager tre gange så lang tid som en tegning med en figur.

Men hvad koster lige præcis dine børnebogsillustrationer?

Derfor – du kan skære ned på prisen ved at få lavet mindre detaljerede tegninger og close-up motiver, altså tegninger hvor man ser en figur tæt på. Måske du kan fjerne tre tegninger og så er prisen mere overskuelig. Prøv selv at beregne din pris med min prisberegner.

Børnebogsforfatter Randi Jensen Cohen

Børnebogsforfatter Randi Jensen Cohen

Sådan blev Randi børnebogsforfatter

Randi havde en historie der kunne være vigtig at fortælle til alle børn og deres forældre. Nemlig historien om den første skoledag. 

Men hvem skulle tegne den? Hvor skulle den trykkes? Hvordan skulle den sælges?

Læs hvordan Randi gjorde og hvorledes hun fik succes

Hvordan får man lavet børnebogsillustrationer?

Hvordan bliver ens tekst illustreret? Hvilken stil skal jeg have? Hvor mange illustrationer skal jeg have lavet? Hvordan skal jeg udgive min børnebog?

Det er alt sammen spørgsmål der fylder meget når man har skrevet en fortælling der skal illustreres. Den grundlæggende kreative proces kan du se forneden

Proces ved illustrationsarbejde

I korte træk laver man børnebogsillustrationer på nedenstående måde. Er du interesseret i at læse nærmere så tryk på knappen ved siden af.

Kontakt

Har du en idé til børnebogsillustrationer du vil snakke om? Skal jeg læse din fortælling? Eller ønsker du at bestille en gratis prøveillustration?

Send mig en mail på og fortæl mig om din idé.

Spørgsmål, idéer eller andet? Kontakt mig på mail@jakob-i.com
Børnebogs illustrator Jakob i

Hov du kan jo også...

… se hvordan man laver børnebogsillustrationer

… beregne hvad børnebogsillustrationer koster

Del siden...