Børnebogsillustrationer der gør tankespind til virkelighed

previous arrow
next arrow
Slider

Illustrationer, priser, tid og rådgivning

På siden hér kan du se et udvalg af mine tidligere børnebogsillustrationer. Du kan læse om tid og pris på tegninger eller klikke videre og finde prisen på netop dit børnebogsprojekt. Du kan også læse om hvordan man kommer videre efter tegningerne og får realiseret drømmen om sin helt egen børnebog. Som børnebogsillustrator rådgiver jeg forfattere om processen.

Som børnebogsillustrator respekterer jeg at din fortælling er din kunst, dit lille barn. Jeg gør mit bedste for at lytte til dig, så vi får skabt de bedste illustrationer til dit projekt.


Børnebogs illustration

Går du med en børnebogsforfatter i maven?

Send mig en mail, beskriv dit projekt og bestil gratis prøveillustration.


Portfolio

Tidligere børnebogsillustrationer og andre illustrationer til børn


‘Leo’s First Day at the Blue School by the Sea’

En fortælling om den lille løve Leo og om hans første skoledag. Leo møder diverse udfordringer, eksempelvis driller hans store sult ham, men han bliver tilgivet og et nyt, tæt venskab opstår. Måske skoledagen viser sig at blive en rigtig god oplevelse, selvom Leo var nervøs og spændt til at starte med….

Lavet i samarbejde med forfatter Randi Jensen Cohen.

Bogen er til salg i min webshop

Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jakob fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned på papiret. Hans fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live

Forfatter Ditte Katharina Møller

Børnebogsillustrationer til ‘Prinsessen og bønnestagen’

En anden opgave, jeg som tegner har løst, er historien om den lidt store prinsesse bor på et slot med sine alt-ædende forældre, kongen og dronningen. Nu er tiden dog kommet til hun skal giftes, og der mange bejlere at vælge imellem. Hun falder dog for den alt for tynde, men lattermilde Bønnestage…. En varm og sød fortælling om at mennesker er og bliver forskellige, men kan mødes i smilet og grine med hinanden.

Lavet i samarbejde med forfatter Ditte Katharine Møller.


Illustration til ‘Milo’s Verden’

Milo er en nysgerrig dreng. Til jul får han en globus af sin bedstefar, og en aften han kigger på den sker der mystiske ting. Alt imens Milo’s far er optaget af fjernsyn og computer, drejer Milo på globussen og ser alverdens lande, men globussen vokser og dyr og mennesker fra fjerne pibler frem på dens overflade. En fantasirig og lærerig fortælling om jorden og alle os på den.

Jeg har, som børnebogsillustrator, udviklet figuren og stilen i illustrationen sammen med forfatteren, så den passer til stemningen i bogen. Tegningen fungerer som et visuelt bidrag i led med forfatterens pitch til forlag.

Lavet i samarbejde med forfatter og musiker Stig Nyeng.


Børnebogsillustrationer til ‘Max og Mie’

Tegneserien er udviklet til børnene på fritidshjemmet Børnevænget på Østerbro i København, og tager udgangspunkt i de fælles pædagogiske værdier børnene blev opdraget med.

Inspirationen til tegneserien er selve institutionen og dens mange søde børn – deres fantasi og deres lege. Serien er skabt til at lære børnene om den gode medmenneskelige adfærd, ved at læse om figurer de kan spejle sig i. Samtidig kan pædagogerne på en sjov måde forklare om hvordan man er sammen med andre mennesker.

I led med tegneserien blev der udviklet plakater, huskespil, tegneark, klistermærker og vægmalerier. Dette blev en opgave hvor børnebogs illustration havde mere end bare en fortællende funktion, samtidig dannede den børnene på fritidshjemmet socialt.

Udviklet i samarbejde med personalet på Børnevænget, og i særdeleshed med musiker og pædagog Hans Grølsted, som ligeledes skriftligt bakkede serien op pædagogisk teoretisk.


Andre opgaver med illustrationer til børn

Nedenfor figurerer illustrationer jeg har lavet, enten på eget initiativ, eller som løsning til enkeltstående opgaver hvor jeg er blev hyret som illustrator.


‘Elefantens vuggevise’

Illustration der fungerede som en grundig skitse til vægmaleri på børneværelse. Den er inspireret af børnesangen Elefantens vuggevise skrevet i 1948 af Harald Andreas Hartvig Lund.


Plakat til grafitti workshop for børn

Denne illustration blev udviklet da jeg afholdt åben grafitti workshop for børn i led med den årlige grafitti festival Meeting of Styles der afholdes i indre København ved Pumpehuset. Workshoppen blev afviklet med deltagelse af ca. 30 børn i alderen 10-15 år, dagen inden åbningen af Meeting of Styles 2017.

Workshoppen blev sponsoreret med grafittidåser fra butikken Spottet, og blev til i samarbejdet med arrangørerne af Meeting of Styles Danmark.

Læs mere om Meeting of Styles grafitti festival hér eller læs om mine graffitiworkshops hér


Tid og pris for børnebogsillustrationer

Tid

En børnebog kan have alt imellem 6-30 illustrationer. Med andre ord, det er meget svært at sige hvor lang tid den tager at lave. Men regn med ca. 3-4 uger for en lille børnebog, og 2-3 måneder for det helt store projekt.

Eksempel – En opgave med 12 illustrationer til en børnebog tager ca. 2 måneder, inkl. møder, kritik og rettelser.

Pris

Prisen på illustrationer for en børnebog hænger sammen med tidsforbruget. Igen kan det varierere mellem et mindre budget til et meget større budget.

Du kan selv være med til at bestemme prisen

Illustrationer kan også variere meget i tid og pris. En tegning med tre figurer tager tre gange så lang tid som en tegning med en figur.

Derfor – du kan skære ned på prisen ved at få lavet mindre detaljerede tegninger og close-up motiver, altså tegninger hvor man ser en figur tæt på. Måske du kan fjerne tre tegninger og så er prisen mere overskuelig. Prøv selv at beregne din pris med min prisberegner

Men hvad koster lige præcis dine børnebogs illustrationer?


Hvordan får man lavet børnebogsillustrationer?

Hvordan bliver ens tekst illustreret? Hvilken stil skal jeg have? Hvor mange illustrationer skal jeg have lavet?

Det er alt sammen spørgsmål der fylder meget når man har skrevet en fortælling der skal illustreres. Den grundlæggende kreative proces kan du se forneden.

Proces ved illustrationsarbejde

  • gratis opstartsmøde
  • gratis prøveillustration
  • figurdesign og endelig stil
  • storyboard
  • tegning med blyant af endelige illustrationer
  • farvelægning
  • scanning og forsendelse af illutrationer

Er du interesseret i at læse mere præcist om hvordan man gør og hvad du får for pengene? Klik herunder.

Børnebogs illustrator

Kontakt

Har du en idé til børnebogsillustrationer du vil snakke om? Skal jeg læse din fortælling? Eller ønsker du at bestille en gratis prøveillustration?

Send mig en mail på mail@jakob-i.com og fortæl mig om din idé.

Børnebogsillustrator Jakob i


Hov du kan jo også…

Børnebogsillustrationer Jakob i

… se hvordan man laver børnebogsillustrationer

Børnebogsillustrationer til Leo's First Day at the Blue School by the Sea

… beregne hvad børnebogsillustrationer koster


Til forsiden / Til illustration af magasiner, bøger og andet

Del siden...