Professionel børnebogsillustrator Jakob i tegner fra sit studie i København

BØRNEBOGS ILLUSTRATOR JAKOB i

Her kan du lÌse om hvordan jeg som børnebogs illustrator samarbejder med forfattere nür jeg skal illustrere deres tekster. Du kan se et udvalg af mine børnebogs illustrationer, lÌse om den kreative proces med at lave tegninger til en børnebog, rüdgivning om udgivelse, priser og tidshorisont.

Jeg beskriver samtidig her processen ved at lave en børnebog. Alt lige fra figur design (characterdesign) til storyboard og rentegning kan du lĂŚse om – og se hvorledes jeg inddrager forfatterne undervejs i den store proces, det er at skabe en børnebog. Vi skaber bogen sammen – dig som forfatter og mig som børnebogs illustrator. En god bog bliver til ved et godt samarbejde og en god dialog.

Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jakob fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned pü papiret. Hans fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live

– Ditte Katharina Møller, børnebogsforfatter

Illustrationer af børnebogs illustrator Jakob i


Bestil en prøve illustration

Har du en historie til børn der skal blive til virkelighed? 

MĂĽske jeg kan bidrage med at tegne den. Jeg giver et forsøg – og rammer jeg ikke det du ønsker – sĂĽ skal du ikke betale for et helt projekt, men bare for en tegning. 

Den kreative proces – samarbejdet mellem børnebogs illustrator og forfatter

Südan tegner jeg illustrationer til din børnebog

I det følgende vil jeg guide dig igennem den skabende proces som jeg følger sammen med forfatteren. Du har teksten og som børnebogs illustrator er jeg ansvarlig for at gøre den sü levende og spÌndende rent visuelt som muligt. Figurerne skal designes, der skal udarbejdes et storyboard og sü skal stilen ogsü rammes ved rentegningen.


Illustration til børn i børnebogen prinsessen og bønnestagen

Design af figurerne

Figurere er det vigtigste. Vi møder dem hele tiden og jeg kan garantere dig for at jeg elsker figurerne ligesü højt som forfatterne. Derfor skal de vÌre super spÌndende.

Som udgangspunkt kommer du som forfatter med nogle beskrivelser af figurerne, og så prøver jeg at illustrere dem udfra hurtige skitser. Så sender jeg billeder af dem på mail, eller vi kan mødes – og så snakker vi om rettelser og jeg justerer dem. På denne måde køre figurerne frem og tilbage mellem os indtil vi begge er tilfredse. Til slut vil jeg udarbejde en færdig illustration af hovedpersonen, tegnet med det tegnemateriale som passer til bogen – det kan være tusch, farve blyant eller akvarel.

Forfatteren godkender figurerne, stilen og materialerne.


Characterdesign til Milos Verden

Først tegnede jeg en skitse tegning med indledende idĂŠer til hvordan Milo skulle se ud. DernĂŚst tegnede jeg ham flere gange, hvor jeg hver gang jeg justerede lidt til og ĂŚndrede ham lidt. PĂĽ sidste billede ses det fĂŚrdige, farvelagte resultat – Milo figuren som endte med at se ud.


Storyboard

Nür figurerne er pü plads skal selve fortÌllingen illustreres. Jeg lÌser teksten igennem og kommer med forslag til gode situationer at illustrere. Situationer der gør det spÌndende at lÌse bogen, men jeg prøver for sü vidt muligt ogsü at skabe mervÌrdi, sü tegningerne pü en müde siger mere end teksten, eller har smü ting børnene kan fü øje pü. Det kan vÌre smü side fortÌllinger.

Storyboardet er meget vigtigt for bogen og også budgettet. Via små hurtig skitser bestemmes vinkler og lys. Altså stemningssætning. Ligeledes bestemmes bogens ‘flow’ og udfra storyboardet kan man se om illustrationerne komplimenterer hinanden.

Rettelser kan fint laves i denne fase, da man sparer meget tid eftersom tegningerne ikke er pĂĽ et fĂŚrdigt stadie.

Forfatteren godkender storyboardet, der derved vil skabe fundament for rentegningen.

Freelance illustrator Jakob i kan tegne storyboards

Eksempel pü storyboard skitse til en enkelt børnebogsillustration. Pü baggrund af denne skitse kan forfatteren godkende motivet.

Rentegning

Dette er egentligt et gammelt begreb, som betyder at man udarbejder de egentlige tegninger i denne fase. Det er denne fase man elsker som børnebogs illustrator og hÊr kunstneren vokser i Ên. Kort og godt tegnes alle illustrationerne nu fÌrdigt.

Efterfølgende sendes de til forfatteren, som vender tilbage med rettelser. Det færdige arbejde godkendes af forfatter – og så er illustrationsarbejdet færdigt.

Forfatteren godkender den endelige illustration.

Børnebogsillustrationer elefant og jordklode

Ønsker du at se flere børnebogs illustrationer?

Jeg har arbejdet som børnebogs illustrator i flere ür har tegnet mange illustrationer til børnebøger. Se alle de forskellige tegninger og stilarter.

Børnebogsillustrator tegneserie

Randi blev børnebogsforfatter

Børnebogsforfatter Randi Jensen Cohen

Børnebogsforfatter Randi Jensen Cohen

Randi ville gerne udgive sin søde og fantastiske historie om den lille løve Leo, som var inspireret af hendes børns egen skole. Men hvor skulle hun starte? Hvem skulle trykke den? Hvordan skulle den distribueres? 

LÌs hvordan hun gjorde og 3 gode rüd til debuterende børnebogsforfattere

Børnebog fra A til Å

Jeg tegner, laver bogens layout og sender til tryk

Som forfatter til en tekst kan det godt vÌre en lang og uoverskuelig proces at fü opfyldt drømmen om at stü med sin fÌrdige børnebog mellem hÌnderne. Man skal have lavet illustrationerne til teksten, sat bogen op grafisk, trykt den og til slut distribueret bogen.

Udover at vÌre uddannet illustrator har jeg ogsü arbejdet som grafisk designer, og jeg kan süledes hjÌlpe dig med büde at fü lavet illustrationerne, men jeg kan ogsü sÌtte bogen op grafisk og gøre den klar til tryk. Ønsker du jeg ogsü skal varetage kommunikationen med trykkeren og fü godkendt prøvetryk kan jeg ogsü det.

AltsĂĽ kan jeg tilbyde en samlet løsning og man skal ikke bekymre sig om at finde designer og trykker, jeg har erfaring med de bedste og mest prisvenlige løsninger. Mit øvrige grafiske design arbejde kan ses hĂŠr – grafisk design

Klik herunder og lÌs mere om tilkøb af grafisk design til børnebog og om at sende bogen tryk


Pris pü børnebogs illustrationer af børnebogs illustrator Jakob i

Det er nemt at være i tvivl om hvad det koster at få lavet tegninger til ens børnebogsprojekt, og som du kan læse hér på siden er der rigtigt meget arbejde i at illustrere en børnebog – møder, skitser, idéer, storyboard, justeringer og rentegning.

Men hvad koster sĂĽ tegninger til lige prĂŚcis dit bog projekt? Klik herunder og lĂŚs mere om priser –

Du kan selv vĂŚre med til at bestemme prisen pĂĽ din bog

Prisen afhĂŚnger oftest af hvor mange justeringer du har til figurerne og til detaljegraden pĂĽ de enkelte tegninger. 

Er der ikke meget der skal laves om bliver det meget billigere at lave børnebogen. Og nogle gange er det fint hvis en meget detaljeret illustration, afløses en mere simpel og derfor mere tidsbesparende tegning.

Vælger du at jeg både tegner illustrationerne til din fortælling, sætter den op grafisk og sender den til tryk – så laver jeg en samlet, og billigere, pris for dit projekt.

Børnebogs illustrator Jakob i

Børnebogs illustration til ‘Leo’s First Day at The Blue School by The Sea’


Rüdgivning fra børnebogs illustrator med erfaring fra flere bog projekter

Grundet mit samarbejde med andre forfattere er jeg blevet klog pü løsninger i forhold til hvor man skal trykke bogen samt hvordan man kan sÌlge og markedsføre den bagefter. Der er mange løsninger, men de forfattere jeg tidligere har samarbejdet med har givet mig erfaringer indenfor omrüdet.

Vil du have den prisvenlige udgivelse? Vil du prøve et forlag? Vil du selvudgive? ……..

SĂĽ ĂŠn ting er sikkert, lige gyldigt hvor mange resurser du har til rĂĽdighed – sĂĽ kan du faktisk godt fĂĽ lavet en børnebog.

– Jakob i, børnebogs illustrator

Der er mange løsninger og de afhÌnger af hvor meget tid og hvor mange penge du har til rüdighed. Idag er bogmarkedet meget mere komplekst end det var førhen, og det er faktisk en fordel for dig som er forfatter, for süledes har forlagene ikke lÌngere monopol pü udgivelserne.

SĂĽ ĂŠn ting er sikkert, lige gyldigt hvor mange resurser du har til rĂĽdighed – sĂĽ kan du faktisk godt fĂĽ lavet en børnebogs udgivelse. Jeg har set forfattere gøre det pĂĽ mange forskellige mĂĽder. Jeg vil kunne rĂĽdgive dig i forhold til din situation.

Eksempelvis kunne du se nĂŚrmere pĂĽ denne udgivelses løsning hos Books on Demand. Klik hĂŠr for at lĂŚse nĂŚrmere.


Ønsker du illustrationer til din tekst eller af dine figurer?

Müske har du en idÊ, en tekst jeg skal lÌse eller et spørgsmül?

Jeg er ĂĽben for henvendelser og vi kan altid afholde et gratis møde, hvor vi kan diskutere din idĂŠ. Derudover tilbyder jeg at lave en gratis prøve illustration til dit projekt. PĂĽ denne mĂĽde kan du se om jeg kan finde en flot stil der passer til din børnefortĂŚlling.

Jeg hĂĽber at høre fra dig. 

SpørgsmĂĽl, idĂŠer eller andet? Vil du bestille en gratis prøve illustration? 

Børnebogs illustrator Jakob i

Børnebogsillustrator Jakob i


Se flere af mine børnebogs illustrationer

Børnebogs illustration af løven Leo fra børnebog tegnet af Jakob i

Børnebogsillustrationer i flere forskellige stilarter

Tegneserie tegner Jakob i illustrerer tegneserier

Beregn prisen pĂĽ lige netop dine illustrationer


Forside / Flere tegninger / Børnebogsillustrationer / Pris børnebogsillustrationer / Illustrationer til tøj, magasiner, plakater