Sådan tegner jeg din fortælling – børnebogs illustrator Jakob i

previous arrow
next arrow
Slider

Illustrationer, kreativ proces, samarbejde og priser

Her kan du læse om hvordan jeg som børnebogs illustrator samarbejder med forfattere når jeg skal illustrere deres tekster.

På denne side kan du se mine børnebogs illustrationer, læse om den kreative proces ved at lave tegninger til en børnebog, rådgivning om udgivelse, priser og tidshorisont.

Rating: 5 out of 5.

“Jakob har illustreret min børnebog, og jeg er ovenud tilfreds med resultatet. Jakob fangede med det samme karaktererne fra min bog, og fik hevet dem ud af min tekst og ned på papiret. Hans fantastiske tegninger har virkelig vakt min lille bog til live”

– Ditte Katharina Møller, børnebogsforfatter

Som børnebogs illustrator er jeg lydhør og respekterer din skrivekunst. Og jeg bestræber mig på at skabe helt originale illustrationer der gør dine fine ord til virkelighed

Alle ovenstående billeder er fra bogen ‘Leo’s First Day at the Blue School by the Sea’ skrevet af forfatter Randi Jensen Cohen og tegnet af børnebogsillustrator Jakob i.


Går du med en børnebogs forfatter i maven?

Og har du skrevet en tekst, men mangler én til at lave illustrationerne? Jeg tilbyder at lave en gratis prøvetegning til dit projekt, så kan du se om stilen og figurerne passer til netop din historie. Kontakt mig på mail@jakob-i.com og bestil en gratis tegning.


Den kreative proces

Sådan tegner jeg illustrationer til din børnebog

I det følgende vil jeg guide dig igennem den skabende proces som jeg følger sammen med forfatteren. Du har teksten og som børnebogs illustrator er jeg ansvarlig for at gøre den så levende og spændende rent visuelt som muligt. Figurerne skal designes, der skal udarbejdes et storyboard og så skal stilen også rammes ved rentegningen.


Design af figurerne

Figurere er det vigtigste. Vi møder dem hele tiden og jeg kan garantere dig for at jeg elsker figurerne ligeså højt som forfatterne. Derfor skal de være super spændende.

Figurdesign til bi personer i ‘Prinsessen og bønnestagen’ af Ditte Katharina Møller

Som udgangspunkt kommer du som forfatter med nogle beskrivelser af figurerne, og så prøver jeg at illustrere dem udfra hurtige skitser. Så sender jeg billeder af dem på mail, eller vi kan mødes – og så snakker vi om rettelser og jeg justerer dem. På denne måde køre figurerne frem og tilbage mellem os indtil vi begge er tilfredse. Til slut vil jeg udarbejde en færdig illustration af hovedpersonen, tegnet med det tegnemateriale som passer til bogen – det kan være tusch, farve blyant eller akvarel.

Forfatteren godkender figurerne, stilen og materialerne.

Character design af Milo til børnebogen ‘Milos Verden’. Fra blyantsskitser og idéer til færdig illustreret figur.


Storyboard

Når figurerne er på plads skal selve fortællingen illustreres. Jeg læser teksten igennem og kommer med forslag til gode situationer at illustrere. Situationer der gør det spændende at læse bogen, men jeg prøver for så vidt muligt også at skabe merværdi, så tegningerne på en måde siger mere end teksten, eller har små ting børnene kan få øje på. Det kan være små side fortællinger.

Storyboardet er meget vigtigt for bogen og også budgettet. Via små hurtig skitser bestemmes vinkler og lys. Altså stemningssætning. Ligeledes bestemmes bogens ‘flow’ og udfra storyboardet kan man se om illustrationerne komplimenterer hinanden.

Rettelser kan fint laves i denne fase, da man sparer meget tid eftersom tegningerne ikke er på et færdigt stadie. Forfatteren godkender storyboardet, der derved vil skabe fundament for rentegningen.


Rentegning

Dette er egentligt et gammelt begreb, som betyder at man udarbejder de egentlige tegninger i denne fase. Det er denne fase man elsker som børnebogs illustrator og hér kunstneren vokser i én. Kort og godt tegnes alle illustrationerne nu færdigt.

Efterfølgende sendes de til forfatteren, som vender tilbage med rettelser. Det færdige arbejde godkendes af forfatter – og så er illustrationsarbejdet færdigt.

Illustration inspireret af børnesangen ‘Elefantens vuggevise’


Ønsker du at se flere børnebogs illustrationer?


Børnebog fra A til Å

Jeg tegner, laver bogens layout og sender til tryk

Som forfatter til en tekst kan det godt være en lang og uoverskuelig proces at få opfyldt drømmen om at stå med sin færdige børnebog mellem hænderne. Man skal have lavet illustrationerne til teksten, sat bogen op grafisk, trykt den og til slut distribueret bogen.

Udover at være uddannet illustrator har jeg også arbejdet som grafisk designer, og jeg kan således hjælpe dig med både at få lavet illustrationerne, men jeg kan også sætte bogen op grafisk og gøre den klar til tryk. Ønsker du jeg også skal varetage kommunikationen med trykkeren og få godkendt prøvetryk kan jeg også det.

Klik herunder og læs mere om tilkøb af grafisk design til børnebog og om at sende bogen tryk

Altså kan jeg tilbyde en samlet løsning og man skal ikke bekymre sig om at finde designer og trykker, jeg har erfaring med de bedste og mest prisvenlige løsninger. Mit øvrige grafiske design arbejde kan ses hér – grafisk design

Vælger du at jeg både tegner illustrationerne til din fortælling, sætter den op grafisk og sender den til tryk – så laver jeg en samlet, og billigere, pris for dit projekt.


Pris på børnebogs illustrationer?

Beregn prisen på dit projekt

Det er nemt at være i tvivl om hvad det koster at få lavet tegninger til ens børnebogsprojekt, og som du kan læse hér på siden er der rigtigt meget arbejde i at illustrere en børnebog – møder, skitser, idéer, storyboard, justeringer og rentegning.

Men hvad koster så tegninger til lige præcis dit bog projekt? Klik herunder og prøv min prisberegner

… Det gode er, at du selv kan være med til at bestemme prisen på din bog…

… for den afhænger oftest af hvor mange justeringer du har til figurerne og til detaljegraden på de enkelte tegninger. Er der ikke meget der skal laves om bliver det meget billigere at lave børnebogen. Og nogle gange er det fint hvis en meget detaljeret illustration, afløses en mere simpel og derfor mere tidsbesparende tegning.


Illustration til fortællingen ‘Milos verden’ af forfatter Stig Nyeng


Rådgivning fra børnebogs illustrator med erfaring fra flere bog projekter

Grundet mit samarbejde med andre forfattere er jeg blevet klog på løsninger i forhold til hvor man skal trykke bogen samt hvordan man kan sælge og markedsføre den bagefter. Der er mange løsninger, men de forfattere jeg tidligere har samarbejdet med har givet mig erfaringer indenfor området.

Vil du have den prisvenlige udgivelse? Vil du prøve et forlag? Vil du selvudgive? ……..

Der er mange løsninger og de afhænger af hvor meget tid og hvor mange penge du har til rådighed. Idag er bogmarkedet meget mere komplekst end det var førhen, og det er faktisk en fordel for dig som er forfatter, for således har forlagene ikke længere monopol på udgivelserne.

Så én ting er sikkert, lige gyldigt hvor mange resurser du har til rådighed – så kan du faktisk godt få lavet en børnebogs udgivelse. Jeg har set forfattere gøre det på mange forskellige måder. Jeg vil kunne rådgive dig i forhold til din situation.

Eksempelvis kunne du se nærmere på denne udgivelses løsning hos Books on Demand. Klik hér for at læse nærmere.


Ønsker du illustrationer til din tekst eller af dine figurer?

Måske har du en idé, nogle spørgsmål eller en tekst jeg skal læse?

Jeg er åben for henvendelser og vi kan altid afholde et gratis møde, hvor vi kan diskutere din idé.

Derudover tilbyder jeg at lave en gratis prøve illustration til dit projekt. På denne måde kan du se om jeg kan finde en flot stil der passer til din børnefortælling.

Jeg håber at høre fra dig – du kan skrive på mail@jakob-i.com

børnebogs illustrator Jakob i

Børnebogs illustrator Jakob i


Se flere af mine børnebogs illustrationer

Jeg har arbejdet meget som børnebogs illustrator. Se alle mine tegninger ved at klikke herunder


Og…..

… Jeg laver også andre tegninger til magasiner, bøger og … alt andet faktisk.

Klik for at se mere –

Tegner illustrator Jakob i

Tilbage til forsiden / Illustration / Børnebogsillustration

Summary
Sådan tegner jeg din fortælling - Børnebogs illustrator Jakob i
Article Name
Sådan tegner jeg din fortælling - Børnebogs illustrator Jakob i
Description
Læs hvordan jeg kan illustrere til din børne fortælling. Information om den kreative proces, priser og rådgivning i forhold til udgivelse. Se eksempler på illustrationer til børnebog.
Author
Publisher Name
Jakob i Kunst
Del siden...