Illustration

Se hér udvalg af mine forskellige illustrationsopgaver som jeg har udviklet. Illustrationerne er skabt til børnebøger, vægmaleri eller som enkeltstående opgaver.

Børnebøger

Jeg har i forskellige sammenhænge illustreret bøger og udgivelser til børn. Som oftest er jeg blevet kontaktet af forfattere, der har ønsket at få illustreret deres fortælling, og dernæst har vi i tæt samarbejde udviklet figurerne og fortællingens billeder.

‘Leo’s First Day at the Blue School by the Sea’

En fortælling om den lille løve Leo og om hans første skoledag. Leo møder diverse udfordringer, eksempelvis driller hans store sult ham, men han bliver tilgivet og et nyt, tæt venskab opstår. Måske skoledagen viser sig at blive en rigtig god oplevelse, selvom Leo var nervøs og spændt til at starte med….

Lavet i samarbejde med forfatter Randi Jensen Cohen.

Bogen sælges i min webshop – klik hér for at se nærmere.

‘Prinsessen og bønnestagen’

Den lidt store prinsesse bor på et slot med sine alt-ædende forældre, kongen og dronningen. Nu er tiden dog kommet til hun skal giftes, og der mange bejlere at vælge imellem. Hun falder dog for den alt for tynde lattermilde Bønnestage…. En varm og sød fortælling om at mennesker er og bliver forskellige, men kan mødes i smile og grine med hinanden.

Lavet i samarbejde med forfatter Ditte Katharine Møller.

‘Milo’s Verden’

Milo er en nysgerrig dreng. Til jul får han en globus af sin bedstefar, og en aften han kigger på den sker der mystiske ting. Alt imens Milo’s far er optaget af fjernsyn og computer, drejer Milo på globussen og ser alverdens lande, men globussen vokser og dyr og mennesker fra fjerne pibler frem på dens overflade. En fantasirig og lærerig fortælling om jorden og alle os på den.

Illustrationen og figuren Milo er færdigudviklet og fungerer som et visuelt bidrag som led i forfatterens pitch til forlag.

Lavet i samarbejde med forfatter og musiker Stig Nyeng.

‘Max og Mie’

Tegneserien er udviklet til børnene på fritidshjemmet Børnevænget på Østerbro i København, og tager udgangspunkt i de fælles pædagogiske værdier børnene blev opdraget med.

Inspirationen til tegneserien er selve institutionen og dens mange søde børn – deres fantasi og deres lege. Serien er skabt til at lære børnene om den gode medmenneskelige adfærd, ved at læse om figurer de kan spejle sig i. Samtidig kan pædagogerne på en sjov måde forklare om hvordan man er sammen med andre mennesker. I led med tegneserien blev der udviklet plakater, huskespil, tegneark, klistermærker og vægmalerier.

Udviklet i samarbejde med personalet på Børnevænget, og i særdeleshed med musiker og pædagog Hans Grølsted, som ligeledes skriftligt bakkede serien op pædagogisk teoretisk.


Enkelte opgaver

Nedenfor figurerer tegninger jeg har lavet, enten på eget initiativ, eller som løsning til enkeltstående opgaver.

‘Elefantens vuggevise’

Illustration der fungerede som en grundig skitse til vægmaleri på børneværelse. Den er inspireret af børnesangen Elefantens vuggevise skrevet i 1948 af Harald Andreas Hartvig Lund.

Plakat til grafitti workshop for børn

Denne illustration blev udviklet da jeg afholdt åben grafitti workshop for børn i led med den årlige grafitti festival Meeting of Styles der afholdes i indre København ved Pumpehuset. Workshoppen blev afviklet med deltagelse af ca. 30 børn i alderen 10-15 år, dagen inden åbningen af Meeting of Styles 2017.

Workshoppen blev sponsoreret med grafittidåser fra butikken Spottet, og blev til i samarbejdet med arrangørerne af Meeting of Styles Danmark, Steffen Gray og Toke Kjer.


Til forsiden