Graffiti kunstner graffiti på skolen

GRAFFITI UDSMYKNING PÅ SKOLE


Som graffiti maler kommer jeg hele landet rundt og maler og nogle af de bestillings opgaver jeg virkelig holder af – er graffiti udsmykning på skoler. Det er enormt givende at male til børn – som regel bliver de rigtigt lade og vil gerne både hjælpe og følge med.

Når jeg laver graffiti udsmykning på en skole tager jeg udgangspunkt i at fortælle eleverne en historie der kan inspirere dem og motivere dem i forhold til deres drømme. Læs hér hvordan jeg gjorde da jeg malede graffiti på Ordblinde Instituttet i Skovlunde og Tårnbygårdsskolen på Amager.


Graffiti udsmykning på skole | Ordblinde Instituttet

Jeg blev kontaktet af Karina og Pernille fra Ordblindeinstituttet i Skovlunde. Børnene på skolen havde til et elevrådsmøde ønsket sig graffiti udsmykning på deres lange gang, der leder ud til klasserne. De havde fundet frem til mig, for at høre om det var noget jeg havde lyst til at lave – og naturligvis ville jeg gerne.

Skolen er en specialskole, der yder særligt tilrettelagt undervisning for børn med ordblinde vanskeligheder. Børnene kan have svært ved at stave og læse, men derudover har de ofte dårlige skole oplevelser med sig, da de ofte kommer fra nogle skoler, hvor det har været svært at være, og hvor læreren ikke har forstået deres udfordringer med bogstaver.

Graffiti udsmykningen på skolen skulle inspirere skolens børn til gå efter sine mål og drømme – selvom man har nogle udfordringer i livet

– Graffitikunstner Jakob i

Jeg ville gerne sætte fokus på dette – og derfor tog jeg som udgangspunkt, for hele den samlede graffiti udsmykning, succesfulde voksne der har ordblindhed eller dysleksi som det også hedder. Listen over succesfulde politikere, skuespillere, sportsstjerner og musikere var alen lang. Jeg valgte i mit projekt at portrættere – bl.a. Thomas Blachmann, Albert Einstein, Muhammad Ali, Orlando Bloom, Magic Johnson og Keira Knightley.

På denne måde kunne jeg med min graffiti udsmykning minde børnene om, at man sagtens kan få et spændende og et godt liv selvom man er ordblind.


Graffiti udsmykning og street art på landkort

Graffiti udsmykning på skole af graffiti maler Jakob i

Derudover lavede jeg også dette street art inspirerede værk til Ordblinde Instituttets gang. Billedet forestiller den østrigske mand Felix Baumgartner som har lavet verdens længste frie fald – hvor han hoppede udefra atmosfæren og landede med faldskærm. Billedet af Østrigeren skal yderligere være med til at inspirere børnene til at følge deres drømme og idéer.


Graffiti udsmykning på skolen malet på træplader

Graffiti maler Jakob i har lavet vægmaleri til skolen Ordblindeinstituttet i Skovlunde

Til endevæggen lavede jeg denne graffiti udsmykning på skolen. Maleriet er lavet på store træplader og fylder således 3,6 meter i bredden og 2,4 meter i højden. Billedet forestiller sangerinden Bille Eilish – jeg ville male hende da hun er et fantastisk eksempel for de unge, da hun har nået sine mål trods en masse personlige udfordringer. Billedet er malet i min egen løse figurative fortolkning.

Herunder ses et vægmaleri jeg lavede til skolens grupperum. Et maleri der handler om at bekæmpe og overvinde sine dæmoner.

Et helt grupperum udsmykket med et stort graffiti vægmaleri

Graffiti workshop på skolen

Graffiti udsmykningen og projektet blev fulgt op med en workshop hvor børnene selv kunne prøve at male. Der var rigtigt mange børn, så de blev delt op i 8 hold, der prøvede hver især. Børnene var på forskellige niveauer – men jeg planlagde workshoppen således at de arbejdede med den såkaldte ‘stencil-teknik’ der giver et godt og pænt resultat – selv for nybegyndere.

Alt i alt virkede det til at børnene havde en god oplevelse, og vi fik produceret en masse ekstra værker, som kunne fungere som ekstra graffiti udsmykning på skolen. Udover de billeder jeg havde malet naturligvis.


Graffiti udsmykning på skole | Tårnbygårdsskolen

En anden skole jeg har lavet graffiti udsmykning på er Tårnbygårdsskolen, som ligger i Tårnby på Amager. Her malede jeg gymnastiksalen, med en lille smule støtte fra min kollega Lasse Bjerregrav.

Billederne blev som sagt malet i gymnastiksalen, og derfor tog graffiti udsmykningen udgangspunkt i at motivere børnene til at bevæge sig. Jeg malede derfor dyr, der har forskellige motoriske spidskompetencer. Gorillaen er stærk og fantastisk til at svinge sig, kaninen kan hoppe og Gazellen løber utroligt hurtigt.

Vægmalerierne blev rigtigt godt modtaget. Børnene kunne i forvejen godt lide at være i salen og bevæge sig, men førhen så den lidt slidt ud. Børnene udtrykte at de synes udsmykningen var rigtig flot, og det var helt fantastisk at kunne gå og udsmykke sådan et stort lokale, som kan stå i mange år og give skolen


Måske dine venner vil kunne lide dette blog indlæg?

Kan du lide min blog og mine opslag om mine forskellige projekter – bl.a. om graffiti? Del det gerne på dine sociale kanaler. Har du kommentarer eller spørgsmål skriver du bare i tekstfelterne forneden – jeg svarer gerne.


Se flere vægmalerier og graffiti kunst

Jakob i er en graffiti kunstner fra København

Se vægmalerier i forskellige stilarter

graffiti vægmaleri

Se forskellig graffiti kunst – både på væg og lærred


Forside / Moderne kunst / Graffiti kunst / Vægmalerier / Graffiti workshops

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *